Mi is az a franchise?

A YBG diákszervezetei a célcsoportjuk és működési területük alapján franchiseokba rendeződnek. Ez a gondolkodásmód biztosítja azt, hogy bármelyik egyetemen, városban vagy országban, amikor találkozik egy hallgató egy YBG-s szervezettel, akkor ugyanazokkal az élményekkel és tudással gazdagodjon, amivel a többi ugyanilyen típusú szervezet tagjai is. Az egy franchiseba tartozó szervezeteknél azonos a brand, a szervezet által képviselt értékek, a működési modell és a Talent Program is, amelyeket évről évre folyamatosan fejlesztünk. A franchise rendszer emellett abban is segít nekünk, hogy minden szervezet személyre szabott támogatást kapjon a YBG központ specializálódott tagjaitól.

Talent Program a Franchiseokban

Négy féléves képzési programunk minden franchise esetében személyre szabott, specifikus elemekből épül fel, azonban a struktúrát, fő elemeket azonos elvek mentén alakítjuk ki. A tagok a szervezet szakterületének megfelelő kurzusokon, tréningeken vesznek részt, amelyek megvalósításában vállalati és egyéb intézményi partnerekkel, diákszervezetekkel működünk együtt.

Business IT fókuszú diákszervezet

A Business IT Club az üzleti informatika iránt érdeklődő hallgatókat segíti pályaorientációjuk és szakmai fejlődésük során, miközben egy inspiráló közösséggel támogatja őket. Tagjaink lehetőséget kapnak arra, hogy megtalálják a szakmán belül a saját útjukat, és meg tudják tenni az első lépéseket a sikeres karrier felé. Változatos szakmai és közösségi élet során megtanulják a vállalati működés alapjait, és elsajátítják az élethez szükséges kompetenciákat. BIT-es diákszervezeteink megtalálhatóak 3 egyetemen, 2 országban.

Diplomácia fókuszú diákszervezet

A HEAD Franchise célja azon fiatal egyetemisták képzése és hálózatba tömörítése, akik az európai uniós szakpolitikák és diplomácia iránt érdeklődnek, s elkötelezettek az EU, illetve hazánk értékei mellett. A Franchise jelenleg öt tagszervezeten keresztül, öt egyetem falain belül végzi tevékenységét.

Turizmus fókuszú diákszervezet

A Tourism Club Franchise Magyarország legnagyobb és leggyorsabban növekvő turizmussal, vendéglátással és gasztróval foglalkozó diákszervezeti tehetségközössége. Jelenleg összesen 190+ fős tagsággal vagyunk jelen hazánk Top 3 Turizmus és Vendéglátás képzést biztosító egyetemén:

  • Tourism Club – Corvinus
  • Tourism Club – BGE
  • Tourism Club – Szeged

Menedzsment fókuszú diákszervezet

A University Business Club Franchise szervezetei a YBG nagy hagyományokkal rendelkező, jelenleg legnagyobb létszámú együttesét alkotják. Hat szervezetünk létszáma együttvéve több, mint 250 főt tesz ki. Magas minőségű HR, marketing, event management, sales és consulting tevékenység, illetve vezetőképzés segítségével neveljük ki a következő generációk legsikeresebb üzleti döntéshozóit és vezetőit. UBC diákszervezeteink 2 országot, 3 várost, és 5 szervezetet ölelnek fel.