A University Business Club típusú szervezetek a YBG nagy hagyományokkal rendelkező, jelenleg legnagyobb létszámú együttesét alkotják. A három régebb óta működő (amelyek Budapesten a BGE-PSZK karán és a Corvinus-on, illetve Ljubljanában vannak jelen), valamint a 2 fiatalabb diákszervezet (ELTE és a PTE) létszáma együttvéve több, mint 300 főt tesz ki.

Az ide bekerülő tagok mind magasan kvalifikáltak és kiemelkedően sikeresek szeretnének lenni olyan területek valamelyikén, mint a marketing, sales, HR, consulting, rendezvényszervezés, vagy projektmenedzsment. Profi marketingkampányok, nagy horderejű vállalati együttműködések, tömegeket megmozgató nagyelőadások, magas minőségű karrierrendezvények, vagy változatos és kreatív CSR akciók – zömében „még csak” alapszakos, ugyanakkor rendkívül ambiciózus, elszánt, céltudatos hallgatók által.

Mindemellett kiemelkedő értékünk a megszerezhető vezetői tapasztalat, amely lefedi mind a leader-típusú, közösségek vezetésével kapcsolatos, mind a menedzser-típusú, magas minőségű szervezeti működtetéssel kapcsolatos kompetenciákat.

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy kiváló partnerek széles palettájával működhessünk együtt. Egy-egy szervezetünk olyan nagyvállalatokkal ápol régóta tartó, gyümölcsöző kapcsolatot, mint a Red Bull, az Unilever, a British American Tobacco, a L’Oréal vagy az ExxonMobile. A vállalatok mellett évről évre olyan neveket sikerül partnerként megszólítania diákszervezeteinknek, mint Balogh Levente, a Szentkirályi alapítója, Zsiborás Gergő, a Forbes.hu vezető szerkesztője vagy Lobenwein Norbert, a VOLT és a Balaton Sound fesztiválok alapítója.

Ambiciózus víziónk, hogy a következő generációk legsikeresebb üzleti döntéshozóit és vezetőit neveljük ki, akik megállják a helyüket bármilyen munkaterületen, és nagyra törő célokat követve lendítik előre saját környezetüket.

A UBC Talent Programja

( 1 stage = 1 félév )

A 4 félévből álló Talent Program során a UBC tagjai olyan vállalati tréningeken és gyakorlati projektekben vesznek részt, amelyek során HR, rendezvényszervezés, marketing, valamint sales területen mélyíthetik el tudásukat, és szerezhetnek tapasztalatot. Mindezek mellett menedzsment tanácsadást, illetve tréningek szervezésének és lebonyolításának az alapjait is megtanulhatják és vezetőként is kipróbálhatják magukat! Az egyetemi tanulmányokat és karrierutakat is támogatjuk, így igazán felkészülten kezdhetik meg szakmai karrierjüket!

Szervezeti működés alapjai

Learnovation:

 • A szervezet alapműködésével és projektmenedzsment rendszereivel való megismerkedés
 • Vállalati partnerekkel való együttműködés
 • Csoportos heti feladatmegoldások:
  • Vállalati kapcsolattartás,
  • Marketingés rendezvényszervezés
  • Toborzás és kiválasztás

Szervezet működtetése

 • A diákszervezet tevékenységének ellátása, projektekben való részvétel
 • Vállalati partnerek által tartott tréningek 3 területen: HR; Marketing; Sales
 • Diákszervezeti Karrier Fesztivál: networking esemény a partnerekkel

Karrierút választás

Vezetői életpálya: középvezetői pozíció vállalása

Tanácsadói életpálya: menedzsment tanácsadás folyamatának és módszereink elsajátítása,
félév végén prezentációs alkalom

Specialista életpálya: tréning anyagok összeállítás módszerének elsajátítása,
tréningek szervezése (belsős előadó vagy vállalati partner tartja), esetekben koordinálása

Diákszervezeti Karrier Fesztivál: networking esemény a partnerekkel

Karrierfelkészítés

 • Vállalati partnerek által tartott karrierfelkészítő tréningek
 • Karrierúthoz szorosan kapcsolódó tréningek/workshop-ok
 • Diákszervezeti Karrier Fesztivál: networking esemény a partnerekkel

Többet szeretnél tudni?
Látogass el szervezeteink felületeire!