A Tourism Club Franchise Magyarország legnagyobb és leggyorsabban növekvő turizmussal, vendéglátással és gasztróval foglalkozó diákszervezeti tehetségközössége, mely 2017-ben alapult. Jelenleg összesen 300+ fős tagsággal vagyunk jelen hazánk Top 3 Turizmus és Vendéglátás képzést biztosító egyetemén:

  • BCE: Tourism Club of Corvinus
  • BGE: Tourism Club of BGE
  • SZTE: Tourism Club of Szeged

Mivel foglalkozunk? Több ezer fős nézettségű online és telt házas offline előadásokat rendezünk, szakmai podcast-ot és versenyeket csinálunk, cikkeket írunk, tréningeket és 4 féléves személyre szabott tehetséggondozó programot szervezünk partnereink segítségével, ezek mellett pedig szuper külföldi és belföldi csapatépítő programokat is tartanak a diákszervezeteink.

Nem titkolt célunk, hogy kialakítsunk a szervezetünk köré egy olyan atmoszférát, amiben szerteágazó hátterű, de hasonló érdeklődésű embereket egy közösségként összefogva olyan kiemelkedő projekteket vigyünk véghez, amire a turisztika szakmának oda kell figyelnie, hiszen friss gondolatainkkal, kezdeményező készségünkkel nekik is az iparágat átformáló értékeket tudunk teremteni.

Megmutatjuk tagjainknak, hogy mit is adhat nekik a turisztika. Nálunk betekintést nyerhetnek a szakma legtöbb ágába, és mindezeket a gyakorlatban is kipróbálhatják, hiszen célunk, hogy tagjaink mindenhol kiismerjék magukat a turizmus, vendéglátás és a gasztronómia területén. Nem is feltétlen kell turizmus szakosnak lenni ehhez, szívesen várunk mindenkit, aki nyitott.

Megmutatjuk a lehetséges életpályákat szakemberek bevonásával és első kézből értesítjük őket szakmai gyakorlati és munkalehetőségekről is. Mindegy, hogy családi vállalkozásukat szeretnék felfuttatni, vagy szállodaigazgatóként képzelik el magukat a jövőben, esetleg a légitársaságok érdeklik őket. Tőlünk és partnereinktől minden hasznos tudást megkaphatnak, gyakorlati tréningek és projektek keretében. Mindezt olyan környezetben, ahol mindenkit támogatunk és inspirálunk arra, hogy merjen tenni az álmaiért és a lehető legtöbbet tudja kihozni magából, természetesen egy szuper közösségben.

A Tourism Club Talent Programja

( 1 gate = 1 félév )

A Talent Program keretein belül betekintést nyerhetsz a turizmus-vendéglátás főbb szakterületeibe: szállodák üzemeltetésébe, különféle vendéglátó egységek létrehozásába, a desztináció menedzsment, a turisztikai tanácsadás vagy éppen az utazásszervezés sajátosságaiba. A program hozzásegít téged a szakma széleskörű megismeréséhez, továbbá tiszta képet ad a lehetséges karrierlehetőségeidről, hogy könnyebben eldönthesd a diploma megszerzése után, mivel is szeretnél igazán foglalkozni a turizmuson-vendéglátás rendkívül sokszínű és izgalmas területei közül!

Szervezeti működés alapjai

Onboarding projekt:
A szervezet alapműködésével való megismerkedés csoportos heti feladatmegoldásokon keresztül

A szervezet funkcionális területeinek megismerése turisztikai szereplők bevonásával

Karrierorientációt támogató önismereti tréning

 

 

Hotel menedzsment

Féléves projektfeladat szállodák támogatásával:
Szállodai stratégiaalkotás, sales, HR, pénzügy, marketing

Tapasztalatszerzési lehetőség angolul:
Tréning és a félév végén szállodai szimuláció

Linkedln tréning

 

Vállalkozás alapítása

Féléves projektfeladat kisvállalkozások támogatásával:
Különböző vendéglátó egységek alapításával, működtetésével kapcsolatos
kihívások, stratégiai kérdések

Tapasztalatszerzési lehetőség tárgyalástechnika tréning keretein belül

CV írás tréning

 

Desztináció menedzsment & utazásszervezés

Turisztikai tanácsadás desztináció menedzsment témában

Bevezetés a az utazásszervezésbe (utazási irodák, légitársaságok stb.)

Angol nyelvű tour guide szimuláció a félév végén

Interjútechnika tréning

 

Többet szeretnél tudni?
Látogass el szervezeteink felületeire!

Jövőképünk – avagy mit szeretnénk elérni?

A YBG Tourism Club Franchise 2030-ra Európa legnagyobb turizmussal, vendéglátással és gasztronómiával foglalkozó, karrierorientációt segítő diákszervezeti tehetséggondozó és vezetőképző közösségét alkotja meg a fenti területek iránt érdeklődő hallgatók számára.

Küldetésünk – avagy miért létezünk?

A szakma iránt érdeklődő legígéretesebb hallgatókat összegyűjtjük és olyan egyetemi oktatást kiegészítő gyakorlati kurzusokat, kapcsolatokat és lehetőségeket biztosítunk, ami által a Tourism Club-osok lehetnek a turizmus, a vendéglátás és a gasztronómia területén a legfelkészültebb fiatal európai vállalkozók, vállalati és civil szervezeti vezetők, illetve szakpolitikusok. Ugyanakkor óriási hangsúlyt fektetünk arra is, hogy mindezekre rugalmas, diákszervezeti közegben kerüljön sor, ahol a tapasztalva tanulás mellett életre szóló barátságok is kötődnek.

Értékrendünk – avagy mi fontos nekünk?

Fontosnak tartjuk, hogy a Tourism Club-osok saját bőrükön tapasztalják meg hazájuk és Európa nevezetességeit, turisztikai vonzerejét és fedezzék fel a szeretnivalót saját országuk kultúrájában, mert hisszük, hogy igazán hitelesen csak így lehetséges őszintén kommunikálni és értéket adni a turistáknak, vendégeinknek és az ügyfeleinknek ebben az iparágban. Ugyanakkor egy TC-s fontos erénye a világra való nyitottság is. Kíváncsisága az utazás szeretetére sarkallja, mely a többi kultúra megismerésére és tiszteletben tartására tanítja. Munkájában a Tourism Club-os mindig emberközpontú és segítőkész, szakmai alázatot tanúsít. Viszont ötleteit és javító szándékát nem rejti véka alá. Jellemző rá a kreativitás és az „out-of-the-box thinking”, amivel különlegesebbnél különlegesebb ötletekkel áll elő. Ezeket pedig meg is valósítja, ugyanis a TC-s állhatatos. Hisz annyira az álmaiban, hogy tegyen is értük.

A TC-sek értékrendjének 7 pontja tehát: