Lassan 20 év telt el azóta, hogy Magyarország belépett az Európai Unióba. Az uniós tagság remek lehetőség, hogy közösen építsünk fel egy olyan országot, régiót és kontinenst, amely képes a felgyorsult, digitális világban is megfelelő válaszokat adni az aktuális kihívásokra. Ez a lehetőség viszont kötelességgel jár együtt. Kötelességgel, hogy legjobb tudásunkkal járuljunk hozzá a közös célok eléréséhez.

Hazánk rendkívül tehetséges embereket adott már a világnak, s eljött az idő, hogy mi, a rendszerváltozás utáni generáció is bebizonyítsa, mire vagyunk képesek! Az ambíció és a tehetség azonban nem elég, tudásra és szorgalomra is szükség van ahhoz, hogy hazánk megfelelő szakértőket, képviselőket és diplomatákat delegálhasson az Európai Unió intézményeibe. Éppen ezért a House of European Affairs and Diplomacy (HEAD) Franchise azt a célt tűzte ki maga elé, hogy felkutassa a tehetséggel és tettvággyal teli fiatal egyetemistákat országszerte, akik a kellő tudás és készségek elsajátítása után képesek lesznek öregbíteni Magyarország és Európa hírnevét, s megvalósítani a közösen kitűzött célokat.

Tagszervezeteink mind a Budapesti Corvinus Egyetemen, mind a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen olyan életutat kínálnak a tagjaik számára, amely elengedhetetlen ismeretekkel, tudással és tapasztalattal vértezi fel őket ahhoz, hogy az egyetem kapuin kilépve már ne kelljen azon gondolkodniuk, vajon hol tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. 

A HEAD kiterjedt kapcsolati- és partneri rendszerének köszönhetően a hallgatók, már tagságuk ideje alatt olyan gyakornoki- és álláslehetőségekkel élhetnek, amelyekkel megkezdhetik diplomáciai, szakpolitikai, akadémiai pályafutásukat.

2020-ban pedig, immár nem csak Budapesten, hanem Pécsett, a Pécsi Tudományegyetemen is jelen vagyunk. A HEAD PTE legnagyobb lehetősége és egyben kihívása is, hogy a helyi adottságokat felhasználva adaptálja a Franchise képzési rendszerét, s így kiemelkedő lehetőséget biztosítson a tagszervezetbe belépő lelkes egyetemistáknak.

A HEAD Talent Programja

( 1 niveau = 1 félév )

A HEAD Franchise célja azon fiatal egyetemisták képzése és hálózatba tömörítése, akik az európai uniós szakpolitikák és diplomácia iránt érdeklődnek. A Talent Program keretein belül a készségeid fejlesztése és a szervezeti működés megismerése után négy – akadémiai, szakpolitikai- és gazdasági elemzői, szakdiplomáciai és jogi – szakirány közül választhatsz, amelyek elvégzése hozzájárul ahhoz, hogy az egyetem után el tudj helyezkedni nemzetközi szervezetekben, nagykövetségeken, állami intézményekben vagy kutatóintézetekben.

EUntry

4 Weeks not 4 Weaks:
A szervezet alapműködésével való megismerkedés és készségfejlesztés

Csoportos heti feladatmegoldások:
rendezvényszervezés, marketing, toborzás és kiválasztás, külső kommunikáció

Képzések az EU aktuális kérdéseiről

Career in the EU

Kutatással és elemzéssel kapcsolatos képzések uniós szakpolitikai témákban

Gyorselemzés készítése és tanulmányírás

Vitatechnika képzés és vitaszimuláció

Uniós szakpolitikai kérdésekhez és folyamatokhoz köthető jogi képzések

 

Career in the EU – Round 2

Elemzői szakirány: uniós gazdasági és/vagy politikai elemzés, konzultációk,
prezentációs képzés, prezentálás

Szakdiplomácia: kommunikációs képzés, tárgyalástechnikai képzések,
integritásképzés, vitaszimuláció

Jogi szakirány: jogi elméleti képzések, jogi szövegírás képzés, beszédtechnikai
képzések, találkozó szakemberekkel

Akadémiai szakirány: módszertani képzések, kutatási terv és absztraktírás, prezentációs képzés, prezentálás

FinalEU

Elemzői szakirány: elemzésírás, karrierfelkészítő képzések, prezentáció szakmai partnerek felé

Szakdiplomácia: EU-s protokoll képzések, szakdiplomáciai képzések, fogadásszimuláció

Jogi szakirány: jogi elméleti képzések, jogeset kidolgozása, konzultációk,
karrierfelkészítő képzések, prezentáció

Akadémiai szakirány: önálló kutatás, konzultációk, újságírói képzések, karrierfelkészítő képzések

Többet szeretnél tudni?
Látogass el szervezeteink felületeire!